Achtergrond

Kwekerij Bijenkans is in 2016 gestart door Guido van Rijkom uit Utrecht. “Liefde voor planten en tuinen heb ik al van jongs af aan. Als jongetje van zes hielp ik mijn buurvrouw in haar wilde tuin in Zeist, waar ik kennis maakte met de damastbloem, de teunisbloem en het havikskruid. Toen ik 13 was, plantte ik in de tuin van mijn moeder in Twente de mooiste soorten. Ik had mijn eigen kwekerijtje en kweekte bijzondere tuinplanten voor buren en familie.

Na mijn studie sociale geografie en mijn eerste baan heb ik in 2011 de groene draad weer opgepakt door als vrijwilliger bij Tuinderij Eyckenstein in Maartensdijk te gaan werken. In 2015 ben ik op Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen op de kwekerij en in de bloementuin aan de slag gegaan. Vanaf begin 2016 werk ik bij Kwekerij Krijn Spaan in Kortenhoef.

Mijn voorkeur gaat uit naar natuurlijke planten en een biologische, ‘naturalistische’ manier van tuinieren, waarbij ik het beste uit meerdere stijlen probeer te halen. Graag laat ik me hierbij inspireren door pioniers als Henk Gerritsen, Piet Oudolf, Rob Leopold en Hans Kramer.