Kwaliteit, garantie en nazorg

Voor ons staat het leveren van goede planten centraal. De planten die je bij ons koopt, zowel uit de vollegrond als in pot, moeten zonder problemen bij je aanslaan en verder groeien. Mocht dit onverhoopt een keer niet het geval zijn, dan ontvang je van ons een vervangend exemplaar.

Voor het goed verder kunnen groeien van de planten, is het natuurlijk van belang dat ze de juiste nazorg krijgen. Met name planten uit de vollegrond, kunnen voordat ze aanslaan extra kwetsbaar zijn. Hier volgen een aantal tips:

  • Plant zo snel mogelijk na aankoop. Mocht dit niet lukken, zorg dat de planten(wortels) niet uitdrogen en hou ze vochtig (niet drijfnat). Bewaar ze daarom tot aan het planten buiten in de schaduw, in ieder geval niet in de zon. Wordt er lange tijd zeer droog en heet weer verwacht en/of ben je niet in staat om water te geven, dan raden we zowiezo aan het kopen en planten even uit te stellen.
  • Zorg voor een goede voorbereiding van de bodem. Plant in losgemaakte grond, het liefst verrijkt met compost.
  • Zorg dat de planten voldoende vochtig zijn als je ze plant. Het plantgat natmaken en/of na het planten water geven is aan te raden. Hou de dagen/weken erna de planten in de gaten en geef water indien nodig. Na een flinke regenbui of een periode met nat weer, redden de planten het meestal zelf.
  • Plant zorgvuldig en met aandacht. Zorg dat het plantgat ruim en los genoeg is, zeker voor planten uit te vollegrond. Ga niet ‘proppen’ om een plant toch in het plantgat te krijgen, maak het groter. De grond rondom de plant mulchen met compost is aan te raden: het is goed voor het bodemleven, het houdt het vocht in de bodem langer vast en het voorkomt onkruid.